Ritualer

Noen ting bør gjentas. For å overvinne frykt hopper jeg fra 10'en hver sommer. Det ser alltid skummelt ut der oppe, men dersom man holder bena samlet går det bra. I Oslo kan man hoppe på Frognerbadet og på Hvalstrand.

Foran operaen i Oslo ligger Kirsten Flagstads plass. På plassen står en fin statue av Kirsten. Hun er både ruvende og liten på en gang. Jeg går aldri forbi henne uten å gi en klem.

Ocean Beach

Oslo-filharmonien spiller i konserthuset, som også har forspist seg på marmorkake. Men det er flott å sitte på podieterrassen bak orkesteret. Der kan man se dirigenten og følge nøye med på trommeslagerne. Bruckner og Mahler blir ikke bedre.

Jeg er endel i San Francisco og prøver hver gang å besøke Ocean Beach. Stranden ligger i trikkeavstand fra byen og området er mektig vakkert. Vannet er kaldt, men det er flott å fly drager på stranden. Seilskuta Gjøa lå lenge rett ved Beach Chalet, hvor det står et minnemerke for Amundsen.

Orgelet i Oslo konserthus ser slik ut fra innsiden. Mitt blir annerledes.

Jeg elsker jul, særlig julesanger og juleøl. Det er et privilegium å bo i et land hvor reklamefri radiostasjon spiller klassisk julemusikk hele desember. Men ikke før desember. Dersom man finner juleprodukter før desember må man alarmere betjeningen om at varene har gått ut på dato.

Antrekket mitt er en norsk ambassadøruniform

I slutten av desember feirer vi nyttår og tar ekstra mange bilder av oss selv: 2001 2002 2003 2004 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2016 2017 2018 2019 2021 2022.

Er det en hånd? Et tårn? Et orgel!

I februar er det Operaball i Oslo, et fantastisk arrangemement som hvert år gir meg fornyet tro på sivilisasjonen. Man kler seg opp og ut, og danser til Oslo Symfoniorkester på scenen i Gamle Losjen. I etasjen under er det mindre rom for intimkonserter og tarantella. Tarantella er skikkelig moro.

Jeg liker å gå i kirken, særlig der de har orgel og kor i et gammelt bygg. I Oslo er Domkirken, Uranienborg, Gamle Aker, Sagene og Fagerborg fine kirker å gå i, og det er fint å delta i en totusenårig tradisjon.

I San Francisco har de en merkverding den katolske katedral, men orgelet står tilgjengelig på en flott måte.

Jeg har langtidsplan om selv å bygge et pipeorgel. Det skal også være greit tilgjengelig.