Rita Westvik

1952 - 2024

Rita Westvik har forlatt denne verden. Altfor tidlig, vi er mange som vil savne henne i livene våre.

Selv husket jeg Rita fra TV på 80-tallet og ble overrasket over å treffe henne på teknologi-konferanser på tidlig 2000-tall. Hun hadde stort spenn.

Vi fant raskt ut at vi trivdes bedre sammen sosialt enn på konferanser. Vi likte begge tilstelninger med allsang og rare hatter. Rita var flink til å finne antrekk som begeistret andre festdeltagere og som inviterte til kontakt.

På min 50-årsdag var hun ikke den som klatret øverst i riggen på Christian Radich, og hun var heller ikke med å heise seil. Men hun hadde desto flere fine samtaler på dekk. (I bildet sees hun med Erling Okkenhaug.)

Det var en stor glede å ønske Rita velkommen til nyttårsfeiringer, hvor vi har tema og tar bilder. Bildet jeg husker best er fra 2013 da «skytshelgener» var tema. Rita stilte i fabuløst antrekk som St.Rita. Hun er også fin i bildet med Bendik Rugaas, Ebba M. Køber, og Haakon Hattevig. Og med Kusama-prikker i 2016, med Bendik. (Vi unner oss enda et bilde av bare Bendik og prikker).

Dersom rette låt kom på ble hun også med i dansen. «Keep on rocking in the free world» var en slik låt, og i et av bildene under kan du oss danse. (Audun Engh, en annen bauta som også forlot oss for tidlig, hadde samme forhold til denne låta, han sees til høyre.)

Hjemme hos henne i Moss, på takterrassen, fant man flere kvinneskikkelser, i form av mannekenger som hun gestaltet. Ikke alle helgener, men alle med sterk kvinnelig utstråling. Takterrassen var dessuten en ypperlig plattform for droneekspedisjoner, det var akkurat passe rampete for oss begge.

We'll keep on rocking in the free world, Rita!